Castigatorul concursului “Dezvoltarea competentelor de lider” este...

Organizator: ProfesiiOnline si Asebuss Exec-Edu

Concursul “Dezvoltarea competentelor de lider” organizat si oferit de Profesiionline.ro in parteneriat cu Exec-Edu, o companie creata de Asebuss, s-a incheiat pe 10 decembrie. Modalitatea de participare la concurs a fost trimiterea unui eseu cu privire la un model de lider la nivel personal si profesional. Participantii, utilizatori inscrisi cu cont pe portalul de dezvoltare personala Profesiionline.ro, s-au intrecut in a justifica alegerea si modul in care un curs de dezvoltare a abilitatilor de leadership ii va ajuta in cariera si in plan personal. Juriul format din echipele reunite Profesiionline.ro si Asebuss, a ales.

 

Domnul Horia Zan, Procurement Specialist in cadrul companiei Wipro Technologies, a fost ales in urma unei lupte stranse intre candidati foarte valorosi. Horia a trimis un eseu cu tema "Numeste un lider care iti este model la nivel personal sau profesional si justifica raspunsul prin referire la felul in care un curs de dezvoltare a competentelor de lider te-ar ajuta sa atingi performantele celui nominalizat." De asemenea, determinant a fost si profilul sau profesional care ne-a convins ca este un candidat interesat de propria dezvoltare personala si profesionala. Asa cum era de asteptat, Horia a primit vestea castigarii bursei integrale in valoare de 1700 de euro cu mare bucurie.

 

Profesiionline.ro: Ce asteptari aveti de la acest curs?

 

Horia Zan: In primul rand va multumesc pentru premiul acordat. In al doilea rand, sunt foarte incantat pentru faptul ca am reusit sa conving juriul ca interesul meu in leadership este unul real si constant si va asigur ca nu este intamplator ca am fost desemnat castigator. Am convingerea ca motivatiile prezentate de mine sunt bine argumentate, ca acest curs de dobandire a competentelor de lider imi vor fi de mare folos in cadrul dezvoltarii mele profesionale.

Profesiionline.ro: Va rugam sa argumentati de ce l-ati ales pe Tony Soprano ca model de lider

Horia Zan: As fi putut alege alti lideri celebri precum Jack Welch sau Donald Trump, care au construit imperii, au scris carti de leadership si sunt modele de urmat ce fac obiectul studiilor de caz din universitatile americane. Ei bine, m-am gandit ca despre acesti lideri se poate scrie usor, copiind practic ce au scris altii in studiile de caz si articolele din presa, ceea ce nu ar fi original. M-am gandit sa-l prezint pe Tony Soprano ca model de lider, un personaj care nu exista in realitate, dar care este controversat. Acesta este capul unui bande mafiote si chiar daca multi considera ca nu are ce cauta in discutia noastra, eu l-am ales pe baza perceptiei mele pe care mi-a facut-o ca personaj principal din serialul TV, “Clanul Soprano”. Acesta este prezentat in toate ipostazele vietii sale, modul cum face afaceri, relatiile pe care le are si pe care le dezvolta cu familia si cu prietenii sai, modul cum respecta sau nu legea. Am considerat ca un adevarat lider isi dovedeste acest atribut prin toate actiunile sale de zi cu zi, nu doar prin afacerile ce le face, articolele din presa si cartile pe care le scrie sau care se scriu despre el.”

Oana Scarlat, Director marketing EXEC-EDU, compania care a sponsorizat concursul, ne-a spus de asemenea cateva cuvinte despre curs si despre abilitatile pe care participantii le pot desprinde in urma absolvirii:

„Acest program complex de 6 luni, angreneaza participantii intr-un proces intens de schimbare si dezvoltare a competentelor-cheie de care are nevoie un lider: inteligenta emotionala, motivarea echipei prin coaching si mentoring, perfectionarea aptitudinilor de comunicare, negociere si gestionare a schimbarii si nu in ultimul rand, delegarea si administrarea eficienta a timpului. In plus, pe parcursul programului, cursantii sunt incurajati sa schimbe sau sa dezvolte un anumit set de competente emoţionale - prin introspectie si analiza atenta a punctelor forte si zonelor de perfectionare si a felului in care sunt perceputi de cei din jur. Beneficiile castigatorului concursului sunt multiple: dezvoltarea aptitudinilor care ii va asigura succesul de lider, dar si oportunitatea de networking si relaţionare cu manageri cu experiente si profile variate, obţinerea unui certificat valoros in comunitatea de afaceri si accesul la o comunitate de peste 4000 de absolventi ai programelor ASEBUSS – EXEC-EDU.

 

Ultimele evenimente

»
»
»
»